Ταξίδι στον χρόνο: Η καθημερινή ζωή στη Ρωμαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης

52657733_367852400728791_3557554340791058432_n

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Πως ήταν η ζωή στην παλιά Ρωμαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης στα χρόνια της δόξας της; Σας περιμένουμε για να αναβιώσουμε και να ανακαλύψουμε μαζί τη δοξασμένη ρωμαϊκή εποχή της Θεσσαλονίκης μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι ρόλων γεμάτο δράση και εκπλήξεις!

ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Τα παιδιά ακολουθώντας κάθε φορά ένα σενάριο που διαδραματίζεται στην ρωμαϊκή εποχή της Θεσσαλονίκης, στα χρόνια του αυτοκράτορα Αυγούστου, αναλαμβάνουν τους ρόλους που θα τους δοθούν και βιώνουν με διαδραστικό τρόπο την καθημερινότητα εκείνης της εποχής. Στο πλαίσιο αυτό, θα υποδυθούν εξέχουσες ιστορικές προσωπικότητες, θα αναγνωρίσουν τις νομισματικές συναλλαγές της εποχής του Αυγούστου, θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη και θα δραματοποιήσουν τον τρόπο λήψης αποφάσεων στο βουλευτήριο, φορώντας μάλιστα τα αληθινά κοστούμια που παραπέμπουν στα ρούχα εκείνης της εποχής!

ΣΤΟΧΟΙ

Στόχος του παιχνιδιού είναι μέσα από τους υποδυόμενους ρόλους που θα ανατεθούν στα παιδιά, να εμπλακούν συναισθηματικά και να εσωτερικεύσουν τη νέα εκπαιδευτική εμπειρία, ενώ παράλληλα θα καταφέρουν να απομνημονεύσουν τις ιστορικές πληροφορίες με τον πιο ψυχαγωγικό τρόπο, αναπτύσσοντας το αίσθημα συνεργατικότητας.